Zavárané uhorky sa dajú použiť na množstvo spôsobov, teraz sa ale naučíme, ako ich zavariť. Tak dávajte pozor! My Vás naučíme ako zavárať uhorky. Držíme Vám palce!
Ingrediencie:
Uhorky, mrkva, cibuľa, nové korenie, celé čierne korenie, sacharín a ocot.
1. Príprava ingrediencii
V prvom rade uhorky treba dôkladne umyť od zvyškov zeminy a iného humusu ktorý zostal na uhorkách. Potom si umyjeme dostatok zaváraninových pohárov, očistíme si mrkvu s cibuľou a nakrájame ich na kolieska.
2. Nakladáme do pohárov
Na spodok každého z pohárov vložíme niekoľko koliesok cibule a mrkvy. Na ne natlačíme uhorky až takmer po okraj. Keď máme uhorky v pohári, prihodíme k nim aj 3 ks nového korenia, 3 ks čierneho a 3 ks sacharínu. Celé to zasypeme jednou kávovou lyžičkou soli a jednou polievkovou lyžicou cukru. Prilejeme 0,5 dcl octu a zvyšok pohára dolejeme studenou vodou.
3. Sterilizujeme
Sterilizujeme najlepšie vo veľkom hrnci. Poháre naukladáme do hrnca s vodou a sterilizujeme asi 10 minút od kedy voda začne vrieť. Potom poháre s uhorkami opatrne vytiahneme a pod dekou necháme vychladnúť.
Dobrú chuť.