Už dlho máte chuť na nejaký poriadny šalát? My Vám ukážeme ako urobiť kapustový šalát, ktorý je zo všetkých najlepší a najchutnejší a určite bude chutiť aj Vaším hosťom tak, že k Vám naň budu chodiť neustále a nebudú chcieť od Vás odísť. Tak držíme palce!
Suroviny
Potrebujeme 1 hlavu čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 šalátovú uhorku približne 200 gramov tvrdého syru (može byt Eidam), 1 konzervu sterlizovanej kukurice, 6 polievkových lyžíc tatárskej omáčky, 1 polievkovu lyžicu horčice a oleja a tiež octu, soľ a mleté čierne korenie.
Postup
Umytú a očistenú kapustu pokrájame na úzke rezance, paradajky umyjeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Šalátovú uhorku nakrájame na kolieska.
Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Kukuricu precedíme a necháme odkvapkať.
Zeleninu, kukuricu a postrúhaný syr dáme do misky a premiešame. Dochutíme soľou a mletým korením.
V druhej miske vymiešame tatársku omáčku s horčicou. Potom pridáme olej, ocot. Podľa chuti osolíme a vylejeme na šalát. Premiešame a necháme minimálne 60 minút odstáť v hladničke.
Zvládne to každý a prajem dobrú chuť.