Aj vy chcete upiecť dobré a chrumkavé kura? Ale neviete recept či chcete skúsiť niečo iné? Tak čítajte ďalej, pripravili sme pre Vás perfektný no zároveň veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne skutočne každý. Držíme palce a prajeme dobrú chuť!
Suroviny
Na štyri porcie budeme potrebovať jedno kura, cibuľu, dve mrkvy, 80 gramov masla, hrsť čerstvého tymianu, soľ a korenie podľa vašej chuti.
Postup
Kurča najprv opláchneme, vypláchneme brušnú dutinu, celé ho dobre umyjeme a osušíme papierovými utierkami (ideálne kuchynskými).
Potom skontrolujeme kožu a zistíme, či na nej nezostalo niečo neželané, napríklad perie. Konce krídelok zviažeme a podsunieme pod kurča, aby nezhoreli alebo sa neodlomili.
Roztopíme maslo, ktoré dáme do misky, pridáme trochu čerstvého nasekaného tymianu, ďalej soľ a korenie podľa chuti. So zmesou, ktorá nám v miske vznikla natrieme vonkajšok aj vnútrajšok kuraťa.
Umyjeme a očistíme mrkvu, ktorú nasekáme na kocky (cca 1×1 centimeter, ale je to podľa chuti). Ošúpeme cibuľu a taktiež ju nakrájame na kocky. Oboje kocky dobre premiešame a nasypeme ich na pekáč. Pekáč je dobré potrieť aspoň maslom či olejom, poprípade použiť alobal na pečenie. Na tieto kocky položíme naše pripravené kura. Potom si dobre vyumývame jeden citrón a nakrájame ho na štvrtky, ktoré vsunieme do kuraťa. Kurča bude tak oveľa chutnejšie.
Rozohrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia. Kura pečieme asi 1 hodinu a 20 minút. Odporúčame tiež kurča natierať výpekom, aby sa nepripieklo.
Prajem dobrú chuť!