1. Čo na to potrebujeme?
200g hladkej múky, 200g práškového cukru, 4 vajcia, 1 vrecúško vanilínového cukru, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, 1dcl vlažnej vody, 1dcl oleja , kakao,čokoláda,orechy,hrozienka (podľa chuti).
2. Čo keď všetko máme pripravené?
Na začiatok si rozdelíme 4 vajcia na žĺtka a bielky. Zo 4 bielkov vyšľaháme pevný sneh, aby držal tvar. Do ďalšej nádoby si dáme 4 žĺtka, ktoré spolu s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a vodou vymiešame do penista. Do tejto zmesi pridáme hladkú múku spolu s kypriacim práškom. Následne do toho vlejeme olej.
Všetko spolu vymiešame, aby nám vzniklo nie moc husté a pevné cesto, aby sa dalo naliať do formy. Potom pridáme sneh, ktorý sme si vyšľahali zo 4 bielkov. Opatrne ho vmiešame do nášho cesta, no najlepšie to je len varechou. Z celkovej zmesi si 2/3 odlejeme do druhej nádoby a zvyšné 1/3 cesta zmiešame s kakaom. To si zatiaľ odložíme a vrhneme sa na prípravu formy. Formu na bábovkou si vymastíme (masťou alebo olejom) a vysypeme ju múkou (poriadne, aby neboli prázdne miesta, aby sa nám bábovka neprilepila k forme). Bielu zmes vylejeme rovnomerne do formy, aby nám po kryla celé dno formy.
Následne na ňu vylejeme kakaovú zmes, taktiež rovnomerne po celom obvode. Do zmesi môžme pridať na kúsky nalámanú čokoládu, poprípade orechy alebo hrozienka (podľa chuti). Formu, spolu s cestom, čokoládou a orechami vložíme do rúry, ktorú sme si vopred dali rozohriať na 180 °C. Bábovku pečieme asi 40 minúta v rúre je dobré zapnúť funkciu ohrievanie zhora + ventilátor. Upečenú bábovku po vychladnutí vyberieme z formy, posypeme práškovým cukrom a podávame, najlepšie so šálkou mlieka.
3. No a na zaver:
Nič ma k tomu už nenapadá, len Vám zaželať príjemné pečenie a hlavne Dobrú chuť!