Preskočiť na obsah
Domovská stránka » Ako spraviť plnené teľacie mäso?

Ako spraviť plnené teľacie mäso?

Ako spraviť plnené teľacie mäso?

Chcete konečne navariť niečo nové? Vyskúšajte tento nový recept ako spraviť plnené teľacie mäso a určite Vám budú poriadne tiecť sliny. Dúfam, že Vám náš recept pomôže. Držíme Vám palce.

Potrebujeme

800g teľacieho mäsa z plieckam,

100 g šunky,

250 ml mäsového vývaru,

2 polievkové lyžice oleja,

soľ a mleté čierne korenie

Na plnku potrebujeme

Ako spraviť plnené teľacie mäso?200g kuracích pečienok, 200g bračového bôčika, žemľu, 150g farebných paprík, 2 vajcia, 50g sterilizovaných šampiňónov, polievkovú lyžicu posekanej petržlenovej vňate, polievkovú lyžicu horčice, vegety, sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice červeného vína, 1 čajovú lyžičku mletej červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, mleté červené korenie.

Na vínovú omáčku potrebujeme

100ml červeného vína a polku polievkovej lyžičky kukuričného škrobu.

Postup

Ako prvé si spravíme plnku: Bôčik, kuracie pečienky a vodou vyžmýkanú žemľu spolu pomelieme.

Pridáme pokrájanú očistenú papriku, vajcia, odkvapkané šampiňóny a nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme to červeným vínom, vegetou, sójovou omáčkou, horčicou , mletou paprikou, pretlačeným cesnakom a mletým čiernym korením.
Plnku premiešame.

Osušené a umyté mäso rozrežeme na široký tenký plát, ktorý naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso položíme plátky šunky a natrieme plnkou. Mäso zrolujeme a previažame hrubou niťou. Vložíme do pekáča, ktorý natrieme olejom, podlejeme vývarom a zakryjeme pokrievkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C pečieme 70 minút.

Posledný krok. Výpek z mäsa precedíme a do čistej šťavy prilejeme červené víno, dve minútky povaríme a zahustíme škrobom. Z upečeného mäsa dáme oreč niť a pokrájame na pláty. Mäso podávame preliate omáčkou so zemiakovým pyré a nejakým šalátom.