Preskočiť na obsah
Domovská stránka » Ako si spraviť malé mäsové placky?

Ako si spraviť malé mäsové placky?

Ako si spraviť malé mäsové placky?

Máte chuť na nejaký poriadny obed, ale vôbec nemáte žiadny nápad ako na to? V tomto článku sa môžete dočítať ako si spraviť male mäsové placky. Tak pokračujte ďalej v čítaní a my Vám prajeme príjemný obed alebo večeru a hlavne dobrú chuť.

Malé mäsovej placky

Ako si spraviť malé mäsové placky?2 cibule, 2 lyžice mäsa
500 g mletého mäsa
2 lyžičky mletého nového korenia
1 lyžičku sladkej papriky
2-3 štipky petržlenu
125 g syra feta
1 vajce, soľ, korenie
asi 8 lyžíc varenej ryže

Postup:

Ako si spraviť malé mäsové placky?Cibuľa očistíte a jemne nasekáte. V panvici zahrejete polovicu masla a cibuľu v ňom necháte zosklovatieť. Pridáte polovicu mletého mäsa a tri minúty všetko vyprážate. Mäso okoreníte, ochutíte soľou, korením, novým korením a paprikou. Petržlen nasekáte najemno, pridáte do panvice a zamiešate. Mäso vyberiete a necháte na tanieri vychladnúť. Ľahko vychladenou hmotu z mletého mäsa pridáte k surovému mäsu, rovnako ako fetu nakrájanú nadrobno, vajcia a ryžu. Všetko dôkladne premiesime najlepšie hnetací metlou mixéra. Z mäsovej hmoty potom tvoríte asi 20 plochých placiek a vyprážate vo zvyšku horúceho masla asi 4 minúty dozlata. Ako príloha sa hodí bylinkový tvaroh.
Doba prípravy: 30 minút