Máte chuť na nejaký poriadny obed, ale vôbec nemáte žiadny nápad ako na to? V tomto článku sa môžete dočítať ako si spraviť male mäsové placky. Tak pokračujte ďalej v čítaní a my Vám prajeme príjemný obed alebo večeru a hlavne dobrú chuť.
Malé mäsovej placky
2 cibule, 2 lyžice mäsa
500 g mletého mäsa
2 lyžičky mletého nového korenia
1 lyžičku sladkej papriky
2-3 štipky petržlenu
125 g syra feta
1 vajce, soľ, korenie
asi 8 lyžíc varenej ryže
Postup:
Cibuľa očistíte a jemne nasekáte. V panvici zahrejete polovicu masla a cibuľu v ňom necháte zosklovatieť. Pridáte polovicu mletého mäsa a tri minúty všetko vyprážate. Mäso okoreníte, ochutíte soľou, korením, novým korením a paprikou. Petržlen nasekáte najemno, pridáte do panvice a zamiešate. Mäso vyberiete a necháte na tanieri vychladnúť. Ľahko vychladenou hmotu z mletého mäsa pridáte k surovému mäsu, rovnako ako fetu nakrájanú nadrobno, vajcia a ryžu. Všetko dôkladne premiesime najlepšie hnetací metlou mixéra. Z mäsovej hmoty potom tvoríte asi 20 plochých placiek a vyprážate vo zvyšku horúceho masla asi 4 minúty dozlata. Ako príloha sa hodí bylinkový tvaroh.
Doba prípravy: 30 minút