Máte chuť na sladkú dobrotku, ale nemáte moc skúsenosť s pečením. Tak Vám predstavujem jednoduchý recept, ktorý zvládnete aj u Vás doma. Veľmi si to obľúbite. Určite Vám zachutí!
Potrebujeme:
1 ks zrelý banán
20 g cukor práškový
60 g horká čokoláda na varenie
1 ks želatínový stužovač Dr.Oetker
2 ks šľahačka na šľahanie
Náplň:
3 ks banán
Cesto
0,5 balíčka prášok do pečiva
80 g cukor práškový
100 ml oleja
2 balíčky čokoládový pudingový prášok
2 ks vajcia
Postup:
Teplovzdušnú rúru zapneme, aby sa vyhrala na 180 ° C. Nachystáme si formu na tortu. Vytrieme ju tukom a vysypeme hrubou múkou. Ja používam formu s priemerom 22 cm. Ak máte väčšie, je to ešte lepšie. Ideálne je forma s priemerom 26 cm.
V mise zmiešame sypké suroviny (čokoládové pudingy, prášok do pečiva, práškový cukor), potom vmiešame vajcia a olej (najlepšie elektrickým mixérom). Cesto vlejeme do nachystané formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Cesto pečieme asi 20 minút. Upečený korpus spoznáme tak, že sa ľahko odklápa od tortovej formy a že sa cesto nelepí na špajľu.
Než sa cesto upečie, pripravíme si krém. Šľahačky ušľaháme do tuha. Vmiešame želatínový stužovač, pripravený podľa návodu na obale. Ja používam Želatínový stužovač Dr.Oetker (zodpovedá 6 plátkom želatíny). Ten pripravíme tak, že do 100 ml vlažnej vody vsypeme obsah sáčku a miešame asi 30 sekúnd. Potom rýchlo vmiešame do šľahačky a miešame elektrickým mixérom asi 2 minúty. Pridáme asi 20 g mletého cukru (alebo viac, podľa chuti), v mixéri rozmixovaný banán a čokoládu pokrájanú na malé kúsky. Takto pripravený krém dáme asi na 30 minút do chladničky, aby pred použitím ešte trochu stuhol.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Potom ho preložíme na tanier a lyžicou vydlabeme asi 1,5 cm do hĺbky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabaný časť korpusu v miske rozdrobíme. Vydlabaný korpus poukladáme banány rozkrájanými na polovičky, reznou plochou dole. Použila som viac banánov, preto som ich na korpus dala celé / okrúhle). Šľahačkový krém navŕšime na korpus Kopulovité až k okraju a posypeme rozdrobeným korpusom. Domácu krtkovu tortu dáme do chladničky a necháme aspoň 3 hodiny stuhnúť.
Domácu krtkovu tortu podávame vychladenú.